STIMATE FANATIC,

Te rog să nu fii necăjit şi să nu-ţi verşi fierea, veninul şi lăturile mentale pe acest blog. Eu, autorul aproape necunoscut al Blogului Lui Dumnezeu, declar că materialele şi comentariile postate nu reprezintă câtuşi de puţin un atac la credinţa în Dumnezeu, ci la unele paradigme sau chiar obiceiuri malformate şi îndoielnice legate de credinţă dar mai ales la acele interpretări ale divinităţii, care frizează patologicul şi tembelismul agresiv. Consider că umorul cu care Dumnezeu l-a dăruit pe om, nu face rău nimanui şi că este un tonic al credinţei. Faptul că încă mai putem să râdem, înseamnă că Dumnezeu ne iubeşte şi că nu ne-a vrut trişti, cu capul în sac şi cu ochelari dogmatici de cal. Eu cred ca viaţa ne-a fost dăruită, nu ca să ne chinuim şi să ne mortificăm trupul şi sufletul spre deliciul popilor, ci ca să ne bucurăm de ea. Tabuurile pe care presupun că intenţionezi să le invoci sunt scornite de minţi umane pentru a pune frâne altor minţi, poate mult mai umane. E greu să domini şi să controlezi fără tabuuri. Frica păzeşte bostănăria. Eu nu cred într-un Dumnezeu mânios, crud şi răzbunator, ci într-Unul iubitor, vesel şi relaxat.


Eu cred că Dumnezeu are umor. Tu ce crezi?


NU-SI IAU FATA DE LA MINE

miercuri, 10 noiembrie 2010

MARE E GRADINA MEA

DUMNEZEI IN FEL SI CHIP 

STAU SI MA GANDESC CATEODATA LA CE AM PUTUT SA FAC.... SI MA MINUNEZ. ASTA AM DORIT? MA UIT LA VOI, LA COPIII MEI SI MA APUCA ASAAAA... CA O TRISTETE EXISTENTIALA, UN SPLEEN SI-O DURERE DE SPLINA,  DE PARCA ATI VEDEA IN MINE... 
CHIAR ASA, MAI OAMENI BUNI! CE DOAMNE IARTA-MA (M-am iertat in secunda a doua! - si ia vedeti ce intelegeti voi de-aici, ca secundele Mele nu se potrivesc nici batute cu ale voastre) VEDETI VOI IN MINE DE VA DEDATI CU SERIOZITATE SI SMERENIE LA TOT CIRCUL ACESTA? NU AM FRATILOR UN ORGOLIU NEMASURAT CARE TREBUIE SATISFACUT. EU SUNT TOT CEEA CE VA TRECE PRIN MINTE CA SUNT, DAR CU OSEBIRE CEEA CE NICI CU GANDUL NU GANDITI CA AS PUTEA FI. EU MISC CUANTA SI UNIVERSUL. EU SUNT TOTUL, EU NIMICUL - EU SUNT CEL CE SUNT! 

Religia ca spectacol – ritualuri bizare in jurul lumii 

Religia ca spectacol – ritualuri bizare in jurul lumii

Se spune ca, la ora actuala, in lume, alaturi de atei, in numar de un miliard, exista 5 miliarde de persoane credincioase. Unii cred in Iisus Hristos, altii in Allah sau in Buddha, dar exista si cei care se inchina la spirite ale naturii, animale sau chiar … Maradona! Iata o selectie de ritualuri si festivitati bizare, surprinse de ochiul aparatului de fotografiat. 

1. O fi ocazia cu care a fost facuta, sau efectul fotografiei cu expunere lunga, ceea ce face acest instantaneu al Vesak Day - festivitatea cea mai importanta a Budismului, care celebreaza nasterea si disparitia lui Buddha - atat de sugestiv. Dungile luminoase sunt date de flacara lumanarilor purtate in procesiune de credinciosi: pe parcursul acestei festivitati, care are loc intr-o zi cu luna plina din luna mai, ei duc la temple ofrande: lumanari, mancare si flori (in imagine este surprinsa festivitatea in provincia Nakhon Pathom, in apropiere de Bangkok, Thailanda). Apoi arunca apa pe umerii statuii lui Buddha-copil, rugandu-se pentru purificarea umanitatii de aviditate, ignoranta si ura. 


2. Intreruperea ciclului reincarnarilor si fuziunea propriului suflet cu constiinta cosmica: pentru a atinge cat mai rapid aceste obiective aflate la baza hinduismului, asa-numitii "sadhu" (oameni ai binelului, oameni-sfinti, in sanscrita) renunta la orice bunuri materiale si pornesc la drum prin India si Nepal, traind din ofrandele primite de la credinciosi. Pentru a atinge comuniunea totala cu divinitatea, ei se abtin de la consumul de la alcool si carne, renunta la sex si practica anumite gesturi extreme: unii pot tine un membru ridicat si nemiscat ani in sir, pana cand li se atrofiaza, altii, precum membrii sectei Naga Baba, isi desensibilizeaza penisul folosindu-l pentru a cara bolovani. 


3. De obicei, simbolizeaza o natiune, o echipa, un grup de apartenenta. In Tibet insa, steagurile vehiculeaza mesaje universale de pace, compasiune, forta interioara si speranta. Aceste "steaguri de rugaciune", inscriptionate cu mantre, sunt inaltate in aer liber, in fata templelor si locurilor sacre, pe acoperisuri, pe poduri si in varful muntilor. Culoarea fiecaruia corespunde unui element, galben pentru pamant, verde pentru apa, rosu pentru foc, alb pentru nori, albastru pentru aer si cer. 


4. Mai multe ore petrecute "la machiaj", un strat gros de ceara intins pe piele, costume grele croite din nuci de cocos colorate si "constructii" voluminoase de acoperit capul, a caror inaltime poate ajunge chiar si la 6-7 metri; nu sunt putine "torturile" la care se supun "performerii" Theyyam-ului, un dans ritualic caracteristic statului indian Kerala. Dar la finalul laborioaselor lor pregatiri, eforturile le sunt recompensate: pe parcursul dansului, artistii intra intr-o comuniune profunda cu divinitatea (fenomen care variaza in functie de modalitatile si de regiunea in care se desfasoara ritualul), pana cand se identifica total cu aceasta. Dupa care, pana si o simpla atingere a dansatorilor este considerata miraculoasa. 


5. In fata unui curcubeu ca acesta (fotografiat in apropierea stadionului din Soweto, in Africa de Sud) anticii observatori ceresti se lansau in interpretari cat se poate de fanteziste. Potrivit mitologiei grecesti, de exemplu, acest cerc colorat era drumul parcurs de Iris, mesagera zeilor, pentru a livra mesajele zeilor Olimpului in casele muritorilor. Pentru hinduisti, curcubeul este insa arcul lui Indra, regele tuturor zeilor, conducatorul Deva-silor, zeul razboiului, zeul fulgerului si al furtunii, cel mai mare dintre razboinici, aparatorul zeilor si al intregii omeniri impotriva fortelor raului. Dar la ora actuala stim ca zeii nu au nicio legatura cu acest fenomen optic, provocat de refractia luminii soarelui, care traverseaza micutele picaturi de apa suspendate in aer dupa o furtuna. 


6. Aceasta tanara mireasa din India tocmai ce i s-a pus un inel pe degetul…de la picior. In Tamil Nadu, verigheta se poarta pe "aratatorul" piciorului. Conform traditiei, cele doua ineluse de argint, aplicate in timpul ceremoniei, de catre sot, pe degetele de la picioarele iubitei, au capacitatea de a-i favoriza o sarcina usoara. De evitat inelele de aur: pentru hindusi, metalul pretios este simbolul zeitei abundentei, Lakshmi, iar gestul de a-l pune la picioare, cea mai umila parte a corpului, este considerat o ofensa adusa divinitatii. 


7. Experti in alpinism? Pasionati de trekking? Nu tocmai. Ceea ce vedeti este un grup de pelerini indreptandu-se catre o stalagmita, un bloc de gheata cu forma alungita, care, potrivit traditiei, l-ar infatisa pe Shiva Linga, falusul sacru al zeului Shiva, simbol al potentei si fertilitatii. Curioasa efigie, aflata in pesterile Amarnath, la o inaltime de 3.888 metri, in Kashmir, este vizitata in fiecare vara de mii de pelerini si cupluri care-si doresc copii. 


8. Multi fotbalisti sunt idolatrizati de microbisti, dar unul singur se poate lauda cu un adevarat "cult" in onoarea lui! Doi fani ai lui Diego Armando Maradona au fondat in 1998, in orasul Rosario din Argentina, biserica lui Maradona, care la ora actuala numara mii de adepti din lumea intreaga. "Credinciosii" au si un set de porunci, precum "Iubeste fotbalul mai presus de orice!", si un calendar de festivitati si sarbatori liturgice. Din acesta nu lipseste Craciunul, care insa se sarbatoreste pe 30 octombrie (ziua de nastere a lui Maradona), prin proiectii publice de meciuri ale fotbalistului, pe ecrane gigantice. 


9. Ce bine totusi ca in aceasta moderna interpretare a jocului cu balonul rotund, regulile s-au schimbat! Se stiu putine lucruri despre acest joc antic, practicat de Maya si de alte populatii mezoamericane in urma cu peste 3.000 de ani. Fiecare popor il juca in felul sau, si se crede ca mayasii l-ar fi practicat ca pe un un soi de hokey (in imagine o varianta cu mingea in flacari). Cu o singura deosebire: potrivit unor cronicari ai epocii, distractia s-ar fi sfarsit de multe ori dramatic, meciurile incheindu-se printr-un ritual de sacrificiu: decapitarea unuia sau a mai multor jucatori. 


10. Potrivit mitului, aceasta stanca legendara din sudul Birmaniei (Myanmar) atarna de un fir de par: se spune ca la baza ei s-ar afla un fir de par al lui Buddha. Legenda s-a nascut cel mai probabil atunci cand primii oameni au vazut gigantica roca (20 metri inaltime) suspendata in gol, si-au gandit ca numai ceva miraculos ar fi putut s-o tina in echilibru. Ca atare, in urma cu circa 2.000 de ani, i-au construit deasupra o pagoda (Kyaiktiyo). An de an, mii de budisti vin aici in pelerinaj. Ei lipesc foite subtiri de aur de roca, denumita de-acum Golden Rock. Un gest cam costisitor, dar unul obisnuit in traditia budista, prin care pelerinii fac dovada devotiunii lor fata de Buddha, sperand sa primeasca in schimb putin noroc. 

Vezi aici care sunt templele de basm de pe Pamant!

11. Cine stie daca Hua Chi, calugar tibetan trecut de 70 de ani, isi va lasa amprenta asupra istoriei. Pana una alta, a lasat doua (mai mici) pe podeaua unei manastiri din Tongren, China. Doua mii de rugaciuni pe zi, timp de 20 de ani, in acelasi loc, au sapat in pardoseala aceste urme adanci de 3 cm! 


12. Aceasta pasare nu este ceea ce pare a fi, ci un soi de calugar buddist "undercover", aflat in transa. In cadrul acestei zile de sarbatoare (Tsechu), pasarea reprezinta incarnarea unei divinitati protectoare, sarcina ei fiind aceea de a dansa fara a comite nici cea mai mica greseala. In Buthan, acolo unde a fost facuta aceasta fotografie, dansul este considerat o manifestare religioasa, o forma de meditatie care urmeaza, de milenii, acelasi ritual. A comite chiar si o sigura eroare reprezinta un sacrilegiu. 


13. Interzis sa te certi, sa minti si sa calomniezi. Pe parcursul lunii Ramadam, musulmanii practicanti trebuie sa se abtina nu numai de la mancare, ci si de la ganduri si actiuni rele, fumat si raporturi sexuale. Cel putin pana la asfintitul Soarelui. De-abia la apus, postul este intrerupt, iar inaintea cinei, musulmanii trebuie sa manance o curmala - deoarece asa facea profetul Mahomed -, sau sa bea un pahar cu apa. O metoda care, potrivit traditiei musulmane, i-ar obisnui pe credinciosi cu autocontrolul si disciplina. In imagine, un grup de musulmani adunati la o rugaciune in Mathura (India), pe parcursul Eid-al-Fitr, sarbatoarea inchiderii Ramadanului. 


14. Labele impreunate in semn de rugaciune. Despre acest pios catel pe nume Conan - fotografiat aici in manastirea Zen "Shuri Kannondo" din Naha, Japonia -, se zice ca ar fi invatat sa se roage imitandu-si stapanul: calugarul Joei Yoshikuni. Religia budista prevede respectul maxim acordat tuturor animalelor. O legenda spune ca, la moartea lui Buddha, toate animalele indurerate s-au adunat in semn de respect; in afara de pisici si de serpi, singurele vietuitoare care n-ar fi varsat nicio lacrima, atragandu-si oprobiul budistilor. 


15. Acest barbat s-a machiat in acest stil pentru o ocazie speciala: sarbatoarea lui Onam, o ceremonie foarte vivace si colorata, care cinsteste reincarnarea zeului Vishnu, si se desfasoara la Kermala, in India. Sarbatorile hinduiste sunt numeroase si foarte raspandite in intreaga Indie. Zeul unic Brahma are trei aspecte (Brahma, Vishnu si Shiva), fiecare avand diferite incarnari, numite si "avatar", care in sanscrita inseamna "descins". 


16. Ne aflam in Indonezia, unde niste studenti deghizati in maimute isi asteapta randul pentru a incepe dansul: nu este vorba despre un spectacol de teatru, ci despre un dans hindu in onoarea maimutelor, animale considerate sacre deoarece - spune legenda - ar fi ajutat un zeu sa invinga un demon. Pe vremuri, acest ritual avea loc noaptea, in secret; o forma de exorcism practicat, mai ales, in timpul epidemiilor de ciuma. In prezent, turisti si fotografi din toata lumea stau la coada pentru a asista la acest ceremonial straniu.

 

Autoarea articolului este Cecilia Stroe
Articolul este preluat de pe: www. descopera.ro

50 de comentarii:

  1. Doamne!?

    Doamne sa vezi satanistii ce ritualuri frumoase au! Si se zice ca si masonii.... dar ei umbla cu manusi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Off Doamne, ca bine spui, dar iertata imi fie graba diminetii, abia am citit jumate'.Da mai vin si pe seara, sa citesc tot, pana la ultimul punct si ultima virgula.
    Fa zi frumoasa doamne, ca e joi, fara nevoi !

    RăspundețiȘtergere
  3. EdebimevzulaR***Directia Anti Tampitizare ,


    Fiule!
    De aca-triste si indulgente se ocupa Sistemul. Se primesc numai pe bani. Sa-ti dau contul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Brandusa, copila-floare,

    Ai toata viata inainte!
    Scrie-mi rogu-te si mie o poezie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Edebi,

    Iti dau eu contul meu. Scump Doamne, scump! La mine e mai ieftin.!

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    ManZeule, aceste lucruri le cunoastem, sau ar trebui sa le cunoastem, daca ne intereseaza pe ce lume traim.
    Spune-ne ce nu cunoastem.
    Raspunde-ne la intrebarile fundamentale care stau la baza acestor manifestari umane expuse mai sus.
    :)
    Hai sa te vaz!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai andreiradule, tu chiar vrei sa le stii pe toate?
    :)))

    Cine vrea sa stie multe... stii tu!

    RăspundețiȘtergere
  8. si?
    Daca vreau sa le stiu pe toate ce?
    :)
    Nu de-aia mi-a dat minte? sau mi-a dat-o doar sa zic ca sunt mobilat la mansarda?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da este adevarat! Eu ti-am dat mintea da vezi tu, in traista nu ti-am bagat... Dar stii de ce?

    Ti-am dat minte ca sa am si Eu cu ce sa Ma joc....

    Ce-ai vrea tu copile draga sa stii in mod deosebit... Ceva asaaaa... mai special...? Vreun secret? Vreun mister masonic? Vrei o revelatie divina? Vrei o iluminare? De cat sa fie? De doua stele, de cinci stele?
    Cu ce sa te serveasca Domnul?

    RăspundețiȘtergere
  10. :)
    ha ha ha (gigi becali)
    Cu mintea mea ti-ai gasit sa te joci?!
    :))
    Pai iti spusei, nu te mai da "lovit" de neintelegere!
    Raspunde la intrebarile fundamentale ale creatiei tale, ce macina umanitatea de atatea mii de ani, o scindeaza, o faramiteaa si o dezumanizeaza!
    Dar nu abureli, repet!

    RăspundețiȘtergere
  11. aghiasma mica, aghiasma mare! (gigi becali)

    Aveti voi vreo intrebare fundamentala la care inca nu ati gasit raspunsul? Mai, mai, mai! Tz-tz-tz! Pai cum crezi tu fiule, ca am sa-ti raspund la asa ceva atata timp cat mi-am propus sa ma joc cu mintile voastre. Asa un raspuns neaburit si usor evaziv pot sa-ti dau.
    Pentru toate cele trei(aveti mai multe?) intrebari raspunsul Meu este deocamdata:

    D'AIA!
    :))

    Alte nelamuriri?

    RăspundețiȘtergere
  12. mai ai pretentii?!
    Daca manZeu se poarta precum "hopa mitica", cum sa se poarte omul tras cand ici, cand colo de mintea-i usuratica ba de azazel, ba de 'mnezeu... nu mai pun sfintii si popii la socoteala.
    Te mai miri ca's inca intregi la minte? Oamenii, ca despre ei fac vorbire!

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamne,
    multumesc de complimente si urare,
    dar ai uitat se pare,
    mormanele de poezie
    pe care eu ti l-am scris tie.
    Dar nu e cu suparare,
    ca-mi pun mintea la incercare;
    iar de te-arati, asa ca muza,
    in camasa sau cu bluza
    voi scrie insirate randuri,
    in mestesugata-mi slova.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vezi ca Sfanta Paraschiva şi-a deschis cont pe facee:))
    http://www.facebook.com/pages/Saint-Paraschiva-of-Iasi/43921088478

    RăspundețiȘtergere
  15. oamenii tot raspunsuri vor,fiecare cu ce-l doare,se adreseaza tie Dumnezeule.poate,in parte,tot in cautare de raspunsuri au ajuns acei oameni,descrisi in articol,sa inventeze acele chestii,cica oferite Lui.
    vad ca te-ai iertat in secunda a doua...eu patesc constant sa vad ce se intampla in proprile secundele interioare,si da,intr-o secunda cat as duce o cana de apa la gura sau as ridica privirea spre cineva,in o secunda interiora se petrec,de exemplu 3-4 fenomene la prima vedere,iar cu atentie observ o complexitate de necrezut si o ordine ce parca nu am stiut niciodata de ea,si dar de fapt o aflu destul de des.nu as ignora acestea pt. nimic din lume.ehe si traiesc unele chestii destul de credibile de mine care la o prima vedere par contradictii:ex-ia auzi...o ordine niciodata stiuta de mine dar de fapt o aflu destul de des.
    unii numesc citind unele randuri de ale mele ca acestea se numesc rupturi de logica,iar atii in comunicare au impresia ca ii contrazic.adevarul e,ca imi este f. avantajos sa fiu atenta si prezenta in interiorul meu.
    na ca nu am pus intrebari,Tie Doamne.oricum,cand mi-am pus intrebari in viata am facut-o destul de superficial,iar deja de mult timp,imi vin numai raspunsuri fara sa mai pun intrebari.iara o contradictie...caci totusi cineva ar putea sa ma intrebe ca raspunsuri fara intrebari nu se poate.da iata un raspuns se reprofileza la orizont acum,sa adresez Dumnezeului intrebari,ce nu mi le adresez mie...

    RăspundețiȘtergere
  16. Muie la iehovisti, mormoni si atei!

    RăspundețiȘtergere
  17. bre tataie, te superi pe mine degeaba. In poza nu esti tataie?
    @Adi esti dus rau de tot.Cred ca in curand epuizezi netul si tare mi-e frica ca-ti tai baluba ca nu vei mai avea inc e so bagi.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Brandusa,

    Fata draga si poeta
    Ai ghiers bun, rima cocheta.
    C-asa tare Mi-a placut
    Poezia sa-ti ascult
    Ca am pus iara si iara
    Ingerii de-o recitara.
    Si pe note chiar a mers
    Sa o cante, vers cu vers.

    Doara "slova" bat-o vina,
    Nu s-a impacat cu rima
    De deasupra, dar nu-i bai
    Ca-i divina... ce sa mai...!

    Desi-s Marea Calauza
    N-am camasa si n-am bluza.
    N-am urechi, dar aud tot,
    Nu am ochi dar vad, socot!
    Si vorbesc, desi n-am gura
    Caci sunt Energie Pura.



    Pentru celelalte poezii pe care le-ai scris iti raman dator de cinste!

    RăspundețiȘtergere
  19. Edi prietene,
    Mi-e drag de Sfanta Paraschieva.
    Evoluam, evoluam! :))

    RăspundețiȘtergere
  20. @Preaiubita fiica - Toteu,
    Esti foarte inteleapta, copila mea si daruita cu vedere spre inlauntrul celor ale tale, care de fapt sunt ale Mele, pentru ca numai cand iti pronunt numele de "Toteu" zambesc si imi vine sa-l scriu cum imi pare mie mai corect, "TotEu" caci iata ca tocmai paradoxul repetarii nick-ului tau releva Adevarul devoalat sub forma unuia dintre pricipiile hermetice ca toti suntem Unul sau Una, care deja face ca tot ceea ce pare ruptura de logica sa fie Logica insasi, in formele si nuantele ei paradoxal adevarate, iar raspunsurile necerute prin intrebari sunt revelatii de la Mine si totodata scanteile tale de iluminare pe care ti le trimit TotEu.

    Imi place nespus cum gandesti si cum te exprimi pe fluxul memoriei ancestral-involuntare.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Adi,

    Bietul de tine! :((

    O clisma la creier ti-ar fi de mare folos! Roaga un mormon, un iehovist sau un ateu sa se indure de tine si sa ti-o faca!

    Te-as putea ajuta chiar Eu, dar Mi-e teama sa nu-ti intorc tubul digestiv cu susul in jos si ca o vreme, vei fi nevoit sa inghiti pe partea cealalta.

    Mai treci dupa tratament! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. @Mititico, draga de tine, :)

    Sunt in poza asa cum si-a inchipuit Michelangelo Buonarotti Simoni ca ar trebui sa Ma vada tot omul. Nu e vina lui. Biserica i-a cerut sa-Mi faca o mecla conventionala, desi toata lumea fusese avizata de Mine, ca cine imi va vedea chipul, va muri. :))

    Uite pentru ca te-ai dovedit vrednica si cu credinta, iti fac o propunere avantajoasa:

    Lasa-l pe Uciga-LToaca si vino alaturi de Mine! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Wow !!!
    ...ups... Dumnezeule, esti mare (mare tareee), sunt nauca pe carare, de-a ta slova cum rimeaza, curge de ma imbalsameaza.

    RăspundețiȘtergere
  24. Doamne,
    Cum faci da nu te inervezi cand vezi ca oamenii ti se inchina aiurea'n tramvai, fiecare dupa cum i sa arata lui? Da ce n-o fac ei toti la fel?

    Doamne te rog io sa nu lasi extraterestrii aia raii sa sa poarte cu noi cum s-au purtat englejii, francejii, spaniolii, portughejii si americanii cu negrii, cu indienii si cu asiaticii. Si hortystii cu ardelenii... si nemtii cu evreii si cu tziganii... si turcii cu armenii, cu bulgarii si cu kurzii... si romanii cu crestinii, si japonejii cu chinejii... si rusii cu ucrainenii si cu moldovenii si cu cine au mai prins ei da fraieri... si cruciatii cu arabii... si hutu cu tutsy... si crestinii intre ei... si evreii cu filistinii, amoritii, moabitii, canaanitii si care or mai fi fost, dracu sa-i pieptene, Doamne iarta-ma! Doamne las-i numa pa extraterestrii aia buni sa vina pa pamant. Te rog io!

    @ Aia mica,
    Du-te cu Dumnezeu! :)
    (gluma - ca mie-mi plac da tine ca esti a dracu'!)

    RăspundețiȘtergere
  25. Aoleo ce uituc si raucrescut ce sunt! Bunaseara la toata lumea, lu andreiradu si Saru'mana Brandusa! Si ce bine-mi pare ca te vaz!

    Te-ntreci cu Doamne-Doamne la rime? Io cre'ca tu o sa castigi!:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Ptru... ssstttt, taci, ca ma omori. Faci pariu pe cin' nu trebe'.Taci si zi asa ca mine :
    "Doamne iarta nimicnicia noastra (a mea Ptru..nu a ta )"! ..da tu zi cu mine, ca doua glasuri se aud mai bine (stereo)!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna dimineata Doamne,
    Dumnezeul lui Israel, al crestinilor catolici, iehovisti, ortodocsi, scientologi, mormoni, protestanti, reformati, penticostali, adventisti, baptisti, de ziua a saptea, copti, armeni, monofizitisti, bifizitisti, unificati, ecumenisti, spiritisti, al baha'i-istilor si al musulmanilor islamisti, national islamisti, suniti si siiti si al cati or mai fi!
    Buna dimineata tuturor!

    Doamne,
    Ma framanta de multa vreme o intrebare si nu stiu cum s-o adresez ca sa nu te ofensez. Doamne, de ce lasi oamenii care cred in tine, sa se talhareasca, sa se scuipe, sa se afuriseasca, sa se anatemizeze, sa se omoare, sa se umileasca? De ce Doamne toate acestea? De ce Doamne ingadui oamenilor care-si pun toate sperantele in tine sa fie martirii propriilor lor convingeri? De ce Doamne dai capilor bisericilor de orice fel, puterea de a dezlega soldatii la crime? Doamne, nu iau numele tau im desert si nu hulesc. Doar ma-ntreb si nu gasesc raspunsul... Doamne iarta-ma!

    RăspundețiȘtergere
  28. "Şi-am plecat să colindăm,
    Domn, domn să-nălţăm.
    Când boierii nu-s acasă,
    Domn, domn să-nălţăm."

    Ce, e prea devreme?
    Nu-i bai, acuş vine! O leacă de zăbavă s-aveţi. De 2012 vorbeam...
    Le trece lor de toate ritualurile. Sau li se amplifică, da, şi asta e posibil.
    :))))))))

    Discutând serios acum, ManZeule, treaba cu ritualurile ţine mai mult de cultură şi de felul în care şi-a explicat fiecare din ele modul de accedere la Divinitate.
    Pe de altă parte, faptul că tot omu', indiferent de rasă şi indiferent de numele Zeului la care se închină, are un set de ritualuri, o metodă mai mult sau mai puţin bizară de ajunge, chipurile, la cel în care crede ar trebui să ne dea de gândit. Căci fiecare din aceste practici are la bază credinţa în acea Divinitate.
    Şi dacă am merge pe ideea că Dumnezeu e doar un egregor colectiv, faptul că atâţia oameni cred în EL şi i se adresează, tot e ceva de care trebuie să ţii cont. Că e posibil să te "usture" dacă te joci cu forţa atâtor minţi omeneşti, a căror putere creşte prin asociere.

    RăspundețiȘtergere
  29. "Doamne iarta nimicnicia noastra (a mea Ptru..nu a Ta Doamne)"!

    ..da Tu zi cu mine, ca doua glasuri se aud mai bine (stereo)!

    RăspundețiȘtergere
  30. LUNEA NICI IARBA NU CRESTE! LA VOI, CA LA MINE CRESTE... DA MAI INCETISOR.

    Brandusa, dulce copila,
    Tu de tine nu ai mila? Nu te vreau imbalsamata. Esti o fata fermecata. Esti bine asa cum esti. :) Ca-n povesti!:)

    Ptruptrucea,
    Am sa tin cont. Sa nu te rogi la intermediari pentru extraterestrii. Spune-Mi Mie! Stii,la ei nu functioneaza sfintii de pe la voi. Ei ii au pe-ai lor. Sunt ca niste insecte unii dintre ei, iar altii seamana cu niste reptile de pe la voi, sau cu niste pietre, plante sau pasari monstruoase, dar sa stii ca sunt sfinti extraterestrii buni si cu frica lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Colocutzombulos,

    Daca ar crede cu adevarat.... Daca M-ar simti cu adevarat... Daca nu si-ar mai face Dumnezei din Ban, Fala, Putere, Sex, lacomie de orice fel... Ei, aici avem o problema... Trebuie sa va mai umblu putin pe la suruburi, da uite ca M-am luat cu alte treburi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Happy, preaiubita fiica,
    "dacă am merge pe ideea că Dumnezeu e doar un egregor colectiv"

    Egregor-egregor dar pe tine si pe voi toti, neam de neamul vostru.... Cine crezi ca v-a facut? Egregoru? :))

    Da, e posibil sa ma usture dar doar teoretic... Practic, forta acestor minti omenesti nu se compara cu forta nici celui mai mic Arhanghel al Meu.

    RăspundețiȘtergere
  33. OMNI...
    Ai zis cumva S U R U B U R I ?
    :((

    Am cateva in platoul tibian :((
    Ce treaba ai tu sa umbli la suruburi ?!
    DOARE ?

    RăspundețiȘtergere
  34. Nima, A-Nima, I-nima,

    Domnu OMNI nu-i acasa dar mi-a zis sa-ti transmit ca esti prima pe lista! :) A zis ca nu-ti umbla la ele, ca ii lasa pe doctori s-o faca si ca totul va fi bine.

    RăspundețiȘtergere
  35. Era ipotetică teoria mea cu egregorul.
    Am pus un condiţional acolo, dacă ai observat.
    :))))
    Şi nu-mi mai spune de Arhangheli, că şi vreau "acasă".
    :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Dan...
    M-am linistit! Multumesc!
    Cand vei sta la taifas cu OMNI...mai spune-i ca am ametit alergand printre atatea bloguri !
    A imprastiat poporul si-n lumea asta !
    Ce "turn" ridica gashca de o alearga atat ?

    A- E- I- O- U- ...Nima :)))

    RăspundețiȘtergere
  37. ManZeu am trecut sa te salut!
    Salut!
    Desi te salut destul de des, pentru ca nu-mi iau mintea de la tine decat foarte rar... am zis ca e bine sa trec si prin "virtual"!
    :)
    Voiam sa-ti spun si aici ca: ITI MULTUMESC!
    Pentru ce?
    pentru ochi, pentru membrele superioare, si pentru cele inferioare!
    Pentru pasari, pentru arbori, pentru soare, pentru nori si pentru ploaie!
    Pentruvant si pentru pletele fetelor in vant!
    Pentru ca m-ai lasat aici, pe PAMANT, si nu m-ai dus pe o alta planeta.
    Sunt indragostit de PAMANT, cum sunt indragostit de pasari, de mandra mea, de poezie si de muzica.
    Gata!
    Ca daca nu ma opresc, nu mai sfarsesc niciodata si nu mai apuc sa ma si bucur de toate cele enumerate mai sus!
    a... si pentru net! Am cunoscut oameni minunati. Si,uite, am avut prilejul sa te cunosc si pe tine. Asa, virtual! Maine, poimaine, iti voi vedea holograma langa mine!
    :))
    Noapte frumos lucratoare!

    RăspundețiȘtergere
  38. Copiii Mei cei buni, dragii Mei!:)

    Ma bucur sa va vad iara si iara in Casa Mea. Va veni o vreme cand va voi aseza pe rand, unul cate unul in sanul lui Avram... Va voi darui si cate un laptop. E bine acolo... Mi-am facut si Eu un culcus de noapte la el

    RăspundețiȘtergere
  39. Celestine preaiubita,
    (de Azazel),
    Hmmm... Ma uit la tine si trebuie sa recunosc ca am mai dat si rateuri. Scriitura-ti este mai iute decat gandul. Caci daca taceai, filozoafa in mintea ta ramaneai.

    Celestine, tu esti oglinda Mea stramba, caci intre egotica si egolatra, egoul tau latra.

    Unde esti tu Eminescule, ca punand mana pe ei, sa-i imparti in doua cete, in poeti si-n azazei... :))))

    RăspundețiȘtergere
  40. CELESTINE,
    CA SA NU SE CREEZE CONFUZII VIS-A-VIS DE COMENTARIUL OTRAVIT POSTAT SI RETRAS DE TINE, TI-L REPRODUC AICI SPRE ADUCERE AMINTE:

    Celestine a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "MARE E GRADINA MEA":

    :) Dumnezeule@...
    Vazut-am ca ai lasat "copiii" sa vina la tine
    :)
    Pacat ca nu mai sunt copil, m-ai fi adoptat acum ca m-am intors iar cu fata la tine.
    De creat vazut-am ca m-ai creat in iluzia ta, laudat-te-ai la toti ca mi-ai dat harul tau si toate cele trebuincioase celestului.
    Ma gandeam ca daca tot "mi-s iubita" mai ceva decat esti tu si daca tot iti fac concurenta printre "expresionistii" tai, sa-ti maresc ratingul, eu buna la suflet fiind, (invatat-am taina asta de la micasiadraq@), pentru ca tu... "mare intre mari" ai uitat sa dai nume cauzalitatii infinite cand te-ai exteriozitat.
    Oglinda-ti stramba te-arata prin ei cum esti sau nu esti, cum ai fost sau cum vrut-ai a fi.

    Pune-ti intrebarea Doamne, oare in toata cauzalitatea-ti infinita, nu eu sunt cea care te-a creat?
    Caci tu esti Dumnezeul Universului, dar si pe tine trebuia sa te creeze cineva!
    Si ca sa nu las "oglinda ta stramba" sa plesneasca de nerabdare, sa dam start esecurilor tale!
    3
    2
    1
    START COPII!
    :)


    MA BUCUR SINCER CA TE-AI CAIT. :))

    RăspundețiȘtergere
  41. bine,deci sunt inteleapta,dar totusi daca zici ca sunt "daruita cu vedere spre inlauntrul celor ale tale, care de fapt sunt ale Mele"inseamna ca usurinta cu care vad pe ale celorlalti este datorata aceluiasi fapt.inseamna ca intelepciunea mea nu este singuratica si la fel de admirat ca o posibilitate a intregii omeniri.eu scriu in continuare toteu cu litere mici iar Tu scrii cum crezi lamuritor pt cititor;oricum,mersi cu un zambet raspuns pt compliment,caci cunosc zambetul Tau care se lipeste si pe fata mea uneori,imposibil de inlaturat de vreun gand uman.
    "raspunsurile necerute prin intrebari sunt revelatii de la Mine "-stiu,pt ca le simt ca un cadou pretios si familiar mie.
    "fluxul memoriei ancestral-involuntare"-nu stiu daca e asa,caci in interiorul meu nu stiu ce forma sau definitie sa dau exprimarii mele,dar stii ca ma bucura nespus aceasta si de aceea ma bucur la fel,ca Tie iti place nespus.

    RăspundețiȘtergere
  42. Şefuleee, să ştii că io aşa nu mă mai joc şi gata, NA!

    Adicătelea Tu ştii că azi duduie pământul sub mine [mama lor az' şi mâne de vibraţii!] de câtă treabă am, iară Tu??? Tu ce-mi faci, Pârdalnicule,a?! [Să mă ierţi, da' ăst cuvânt îmi şedea pe limbă, şi avea şi picioarele murdare, deh!] Că încă de-aseară Te rog fierbinte să mă ajuţi, s-o scot şi azi la capăt! [Cu trebile, nu Te gândi la prostii, da?!], iară Tu?!...Tu cum mă ajuţi, a?!...Mă faci "să-mi las baltă toate interesele" şi să mă ţin iară cu mâinile de pântece de atâta răs, da?!?

    Ce mai tura-vura, sunt IARĂ supărată fleaşcă pe Tine, NA!!!


    Auzi, Şefu'? Acuma, ca să repari răul de mi-l făcuşi, fă, rogu-Te!, un pustiu de bine şi îndreaptă repejor uitătura chiondorâşă a şefului meu de aici, din lumea asta, că io-Te-l, breee, cum se mai frăsuneşte să vadă cu cât îmi taie din leafă [şi asta aşa de anemică!] pe motiv de hlizeală în timpul regulamentar de muncă, da?

    TE ROOOG! Haaaai, REPEDEEE!!! TE ROOOG!

    Şi TE ROG fă-o pe datorie acuma, că abia când ies de-aicea mă duc să plătesc şi acatistu', da? Trece-Mă (şi cu asta!) la caieţelu' lu' Mătăluţă cu datorii, da? Aibi milă şi azi de mine, roaba Ta (şi-al noului sistem sclavagist de pe Pămînt), da? TE ROOOG!

    RăspundețiȘtergere
  43. Toteu,
    copila draga si cu har daruita,

    Ma gandeam ca n-ar fi rau sa-ti dau Cheile Imparatiei si de la Biblioteca din Akasha.
    Vino sa te-mbratisez! :)

    RăspundețiȘtergere
  44. alessia,
    pardalnica si zgatie de fata,

    Daca seful tau indrazneste sa-ti zica ceva, te rog frumos sa-i transmiti ca am sa-i mut gura la ceafa...
    Eeeeeee.... !!! :))))

    Roaba mea! Ruga ta de azinoapte ti-a fost indeplnita. L-am rugat Sf.Petre sa te treaca pe raboj cu o linie. La fapte bune.

    RăspundețiȘtergere
  45. :)
    ZeuMan, şah-mat!
    Jos palaria.

    RăspundețiȘtergere
  46. Din doua mutari, ca dintr-una singura reusesc sa ma dau mat doar pe Mine! :)))

    Preaiubite copile, nu-ti scoate palaria ca ti se vede tzuguiul! Si-i pacat da Dumnezeu! E darul Meu special pentru tine, ca sa te zaresc din multime.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  47. Erata Domnului:

    E pacat "DE" Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere

ADEVĂR GRĂIEŞTE GURA MEA: