STIMATE FANATIC,

Te rog să nu fii necăjit şi să nu-ţi verşi fierea, veninul şi lăturile mentale pe acest blog. Eu, autorul aproape necunoscut al Blogului Lui Dumnezeu, declar că materialele şi comentariile postate nu reprezintă câtuşi de puţin un atac la credinţa în Dumnezeu, ci la unele paradigme sau chiar obiceiuri malformate şi îndoielnice legate de credinţă dar mai ales la acele interpretări ale divinităţii, care frizează patologicul şi tembelismul agresiv. Consider că umorul cu care Dumnezeu l-a dăruit pe om, nu face rău nimanui şi că este un tonic al credinţei. Faptul că încă mai putem să râdem, înseamnă că Dumnezeu ne iubeşte şi că nu ne-a vrut trişti, cu capul în sac şi cu ochelari dogmatici de cal. Eu cred ca viaţa ne-a fost dăruită, nu ca să ne chinuim şi să ne mortificăm trupul şi sufletul spre deliciul popilor, ci ca să ne bucurăm de ea. Tabuurile pe care presupun că intenţionezi să le invoci sunt scornite de minţi umane pentru a pune frâne altor minţi, poate mult mai umane. E greu să domini şi să controlezi fără tabuuri. Frica păzeşte bostănăria. Eu nu cred într-un Dumnezeu mânios, crud şi răzbunator, ci într-Unul iubitor, vesel şi relaxat.


Eu cred că Dumnezeu are umor. Tu ce crezi?


NU-SI IAU FATA DE LA MINE

joi, 24 martie 2011

AM O NEVASTA


Nu-i destul ca in capul unora nu exist. Nu-i destul ca unii ma fragmenteaza in zeci, sute si mii de divinitati si entitati, nu-i destul ca ba am barba, ba n-am barba, ba ca am facut lumea, ba ca nu am facut-o, ba ca am facut Universul, ba ca sunt totuna cu el, ba ca am un Fiu, ba ca n-am, ba ca-l recunosc pe Mahomed ca profet, ba ca nu-l cunosc, ba ca sunt ceva asaaaa... ca o forta, ba ca umblu pe Pamant deghizat in om sarman, ba ca lumea Ma poate cunoaste, ba ca nu, ba ca sunt bun si iubitor, ba ca rau, ba ca amandoua, ba ca am mama si tata, ba ca sunt necreat, ba ca am murit, ba ca sunt vesnic. Acum mai nou, am si-o nevasta. Ba nu, stati asa, ca nu-i una noua, ca e tot aia veche, Asherah, de pe vremea cand doar unii imi ziceau Iahve, cei ce-mi zic la fel si azi.. Ia luati de va cruciti oleaca la articolul acesta din Libertatea
  
"Un grup de teoreticieni vin cu o ipoteză șocantă în teologie, explicând că în versiunile vechi ale Bibliei, zeița fertilității Asherah era menționată ca fiind soția lui Dumnezeu, anunță prestigioasa publicație Time.
Din cauza faptului că pasajele au fost scoase din Biblie, singurele indicii rămase în acest sens sunt câteva texte antice descoperite într-un oraș din Siria. De asemenea, inscripții găsite pe mai multe obiecte demonstreză că Dumnezeu (Yahweh) și Asherah erau venerați împreună, ca un cuplu. De asemenea, în Cartea Regilor, este menționat faptul că această zeiță a fost găzduită în templul lui Yahweh.  
Descoperirea a fost făcută de Francesca Stavrakopoulou, lector la departamentul de Teologie și Religie al Universității din Exeter, iar opiniile sale sunt susținute și de J. Edward Wright, președintele Centrul pentru Studii Iudaice din Arizona. "Mai multe inscripții ebraice îi menționează într-adevăr pe Yahweh și Asherah".

Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro

Carevasazica dupa mintea lor am nevasta. Pai ia sa vedem Noi (Eu) ce rezulta de aici. 

1.   Un cuplu m-a creat pe Mine si alt cuplu a creat-o pe ea. Hait! Asta-nseamna ca:

1.1 - nu sunt necreat. Si asta n-ar fi nimic dar 
1.2 - am impartit Unicitatea pe de patru. Doua parti la Mine si doua la nevasta-Mea.

2.  Cum Eu nu stiam nimic despre ea, pentru ca tocmai aflai din videoclip, inseamna ca :

2.1 - ori n-a existat niciodata si-atunci volens nolens revenim la premizele calitatii mele de vesnic, unic, ubicuu, necreat...etc
2.2 - ori " descperitorii" CV-ului meu se trag din maimuta, ori Eu n-am tinere de minte, lucru de care  Ma-ndoiesc, pentru ca Mi-am trimis Duhul Sfant la Fecioara Maria in deplinatatea Constiintei de Mine  si nu gandul ascuns sa-mi trag pe sfoara socrii, pe care oricum nu stiu cum ii cheama, si pe nevasta-mea, Asherah. Basca faptul ca Eu, din prisma cunoasterii perfecte si totale pe care o am, nu-Mi amintesc nimic, nici macar de proprii mei parinti. Si nici pe ei  nu stiu cum ii cheama, asa cum nici detractorii Mei nu stiu. Iar orfan, din cate Mi-amintesc - si-Mi amintesc, slava Mie!, nu am fost niciodata. 

3.  Si daca totusi ea exista, desi Ma-ndoiesc profund, inseamna ca trebuie sa inchid blogul. 


Ma duc s-o caut. 

21 de comentarii:

  1. Tocmai am aflat! :)
    Ce Ma sfatuiesti sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    ManZeu... cam des iti lasi de izbeliste creatia!
    In privinta existentei unei sotii, nici nu e de mirare, asa se explica multe fenomene in lumea spirituala.
    Eu ma gandesc: daca ai mai multe?!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Ocupă-te" de ea până nu se enervează, că atunci dăm cu toţii de belea!
    :))

    Andreiule, tu cu cine ţii?
    Şi una e prea destul pentru omenire, dar mai multe?!
    Şi apoi, săracul ManZeu, să aibă atâtea soacre?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Copiii mei dragi. Si iubiti.

    LASATI SOACRELE SA VINA LA MINE!

    Daca au coraj.
    :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Uhuuuuu!
    "LASATI SOACRELE SA VINA LA MINE!", zici tu.
    :))))))))

    Declari deschis sezonul de vânătoare de vrăjitoare?!

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    ManZeu, te asteapta o "provocare" pe blogul meu. Rogu-te apleaca-ti atentia, o clipita, spre a ne lumina...
    cat un bob de mei!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bizara chestie , mintea omului :D

    RăspundețiȘtergere
  8. ManZeu...
    am trecut sa te salut, asadar: SALUT!
    sa-ti mai urez si:
    SARBATORI FERICITE!
    p.s. - poate schimbi traditiile acestea barbare de "inviere", ce zici?
    La buna vedere.
    Mai da din cand in cand un semn... bun/rau, da semn sa fie. Si virtual!
    te-am pupat pe scafarlie.
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarbatori cu bucurie !
    Lumina e la Tine ! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. nu-ti bate capul!...un Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut , mai Doamne-Doamne !
    Chiar vorbesti serios , cu soacrele pe care le vrei ? Pe-a mea o iei ? E tare cumintica si sfioasa . Seara vine singura acasa . Si daca-i bagi un deget in gura , chiar te musca ...Desteapta foc !

    RăspundețiȘtergere
  12. Poate facem cumva sa o mai inraim putin daca zici ca este cumintica si sfioasa... Asta inainte sa o iau la Mine....
    :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai las-o un pic ...sa se fezandeze bine ...))))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Cata rautate .Ce-or avea astia cu propriile lor soacre ? Ca mame sunt si ele si trebuie respectate , nu ? Doamne , da-le peste vorbele rautacioase !

    RăspundețiȘtergere
  15. Pax vobiscum!
    :)
    Asa sunt Eu. Gata oricand sa ascult si sa indeplinesc toate rugamintile copiilor Mei. Si daca bati, iti deschid.. iar daca-Mi ceri... iti dau... Asa ca fii rogu-te atent la ce-Mi ceri, ca iti dau cu bucurie si cu iubire divina.... si cu asupra de masura... :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult , Doamne -Doamne !
    Sambata plec pe balta . Voi fi in asteptarea pestisorului de aur . Nu-i voi cere nimic pentru mine , sa fii sigur . Poate pentru cei din jur ...Apoi , voi pleca in campanie , in cele 40 de judete intru saturarea neamului cu 2 pesti si trei paini ....

    RăspundețiȘtergere
  17. A fost Isus Hristos casatorit?-This was the question!
    :)
    ,,Exista o marturie scrisa- God's blog -ca, dupa ce a tinut Sfat Sfant cu apropiatii Lui, Dumnezeu a plecat in cautarea propriei neveste''-sursa:Haven''s news.
    :)
    A fost Dumnezeu casatorit?-This will be the question!....:))

    RăspundețiȘtergere
  18. @Minunata copila Odorica,
    Bine ai venit! :)

    @Preainteleapta si minunata Mea copila DANiA,
    Intrebari sunt mai multe.... Raspunsul insa il stiu doar Eu. Daca poti casatori Infinitul, Eterul, Omniprezenta.... atunci da, am fost, sunt si voi fi casatorit cu Eternitatea...
    :))

    RăspundețiȘtergere

ADEVĂR GRĂIEŞTE GURA MEA: