STIMATE FANATIC,

Te rog să nu fii necăjit şi să nu-ţi verşi fierea, veninul şi lăturile mentale pe acest blog. Eu, autorul aproape necunoscut al Blogului Lui Dumnezeu, declar că materialele şi comentariile postate nu reprezintă câtuşi de puţin un atac la credinţa în Dumnezeu, ci la unele paradigme sau chiar obiceiuri malformate şi îndoielnice legate de credinţă dar mai ales la acele interpretări ale divinităţii, care frizează patologicul şi tembelismul agresiv. Consider că umorul cu care Dumnezeu l-a dăruit pe om, nu face rău nimanui şi că este un tonic al credinţei. Faptul că încă mai putem să râdem, înseamnă că Dumnezeu ne iubeşte şi că nu ne-a vrut trişti, cu capul în sac şi cu ochelari dogmatici de cal. Eu cred ca viaţa ne-a fost dăruită, nu ca să ne chinuim şi să ne mortificăm trupul şi sufletul spre deliciul popilor, ci ca să ne bucurăm de ea. Tabuurile pe care presupun că intenţionezi să le invoci sunt scornite de minţi umane pentru a pune frâne altor minţi, poate mult mai umane. E greu să domini şi să controlezi fără tabuuri. Frica păzeşte bostănăria. Eu nu cred într-un Dumnezeu mânios, crud şi răzbunator, ci într-Unul iubitor, vesel şi relaxat.


Eu cred că Dumnezeu are umor. Tu ce crezi?


NU-SI IAU FATA DE LA MINE

vineri, 20 mai 2011

B.O.R. si OCHIUL DRACULUI

Ochiul dracului! 

Potrivit estimarilor cotidianului Business Standard, rezultate din centralizarea datelor unei anchete jurnalistice de anvergura, la nivelul anului 2007, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) administra una dintre cele mai mari averi din Romania, a carei valoare depaseste trei miliarde euro.

Potrivit datelor furnizate de articolul domnilor jurnalisti Alexandru Urzica si Adrian Mirsanu publicat pe data de 20 august 2007 pe site-ul Standard.ro aflam urmatoarele:

"La acest nivel, BOR se poate compara cu cei mai mari jucatori din economie, Petrom (cu o valoare de piata - 8,3 miliarde euro), BCR (peste sase miliarde euro, la pretul platit de austriecii de la Erste la achizitie in 2005) sau BRD SocGen (5,6 mld. euro - valoare bursiera), depasind companii precum Alro Slatina, Hidroelectrica, Banca Transilvania sau cel mai mare lant de retail local - Metro Romania. Daca avem insa in vedere ca BOR are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de padure la nivel national, cu o valoare estimata de circa cinci mld. euro, precum si piese aflate in circuitul muzeelor sau parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul roman, avutiile Bisericii ar depasi pragul de zece mld. euro.


Patrimoniul BOR este descentralizat, ceea ce inseamna ca veniturile, activele sau pasivele sunt defalcate individual la nivelul Patriarhiei, mitropoliilor, arhiepiscopiilor, episcopiilor sau parohiilor. Veniturile BOR sunt estimate la aproximativ 90 mil. euro pe an, din care cea mai mare parte este realizata in ordine de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, respectiv cea a Olteniei, ai caror reprezentanti sunt acum principalii candidati la scaunul de Patriarh.


Biserica Ortodoxa Romana inseamna, pe langa 18,8 milioane de credinciosi (adica 85% din intreaga populatie a Romaniei, potrivit ultimului recensamant efectuat in 2002), peste 40.000 de hectare de teren arabil, circa 40.000 de hectare de padure, pachete de actiuni detinute la peste 15 companii din sectorul hotelier, energetic, productia de vase de uz casnic, fabrici de cherestea, constructii, agricultura, firme de transport, edituri, tipografii si circa 27 de licente de radio. Patriarhul este capul unei biserici cu structura piramidala, formata din Patriarhie, 6 mitropolii in tara, zece arhiepiscopii, 16 episcopii, 161 protopopiate, 11.102 parohii, 2.297 filii (parohii mai mici), 423 manastiri, 183 schituri, zece metocuri (case de protocol), iar in strainatate, trei mitropolii, o arhiepiscopie, doua episcopii.

De unde vin banii bisericii

  • 40.000 hectare de padure evaluate la 400 milioane euro
  • 40.000 hectare de teren arabil evaluat la 20 de milioane euro
  • 90 de milioane euro venituri anuale
  • participatii la peste 15 firme din sectoarele hotelier, media, energie, agricol, industria lemnului sau constructii
  • 4,4 milioane euro conturile bancare la BCR ale Patriarhieie, a sase Mitropolii si a 10 arhiepiscopii
Detalii: Preotii primesc de la stat 42 milioane de euro pe an

Hai sa vedem impreuna cum au randuit ei lucrurile in Numele Meu si cum Imparatia lui Dumnezeu, adica a Mea, incepe deja cu ei, cu slujitorii Bisericii, de aici, de pe Pamant. Pentru ca nu-i asa!? Precum in cer asa si pe Pamant.  


Uite popa - nu e popa!
 Si unde mai pui, ca desi exista numeroase locuri de munca in cele  6 mitropolii din tara, zece arhiepiscopii, 16 episcopii, 161 protopopiate, 11.102 parohii, 2.297 filii (parohii mai mici), 423 manastiri, 183 schituri, zece metocuri (case de protocol), iar in strainatate, trei mitropolii, o arhiepiscopie, doua episcopii presiunea si inghesuiala la ciolanul bisericesc este foarte mare. Ia hai sa vedeti cat e spaga de mare ca sa intri in sistem, chiar si pe usa din spate daca se poate.

Sursa foto

11 comentarii:

  1. :)
    Pe principiul:
    "cine-mparte, parte-si face"!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa-mparta Andreiule, ca sunt saraci lipiti!?
    :))
    Ca uita-te si tu ca de-abia au cu ce sa-si cumpere niste parlite de limuzine si cu chiu cu vai si intretin odraslele pe la cele facultati straine, ca uite, pana si cutia milelor este prea mica si prea neincapatoare pentru inflatia din ziua de azi, ca oricat de multi bani ar baga romanii in ea, si oricat de mult s-ar osteni sa-i numere, tot doi lei se contabilizeaza la doua ceasuri dupa ce o deschid. Iar milioanele acelea neimpozabile care se strang din acatiste, taxe de inmormantari - nunti - botezuri - sfestanii - donatii, da ce aia sunt bani? Nici pentru o diurna la porci nu ajunge, ca saracii de ei s-au saturat de prescuri si coliva... Pai cata coliva poate sa manance un porc fara sa faca Doamne fereste, diabet?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne iarta-mi agramatismul si primeste rogu-Te aceasta erata:
    "ajung"

    RăspundețiȘtergere
  4. :)

    Ce sa-mparta?
    Taxele!
    Ce parte-si fac?
    Veniturile!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mărite Doamne,
    fac şi eu o simplă constatare..şi aici oamenii te trădează..ce vizite puţine ai!..când văd bloguri cu scrieri"nefolositoare la nimic",şi au puzderie pe la comentarii sau persoane interesate,de aceea mă minunez că aici spui lucruri aşa de interesante şi adevărate,iar lumea nu prea se adună..acum vorbesc de-an proasta..nici TU nu vorbeşti mult,aşa că...hai că-s obraznică,te mai şi admonestez..dar ştiu că tu ai răbdare nu numai cu oamenii superiori dar şi cu cei săraci cu duhul din pătura celor din care fac şi eu parte..dar în altă ordine de idei,spune-mi tu Mărite Doamne,de ce nu-s fericită?....oh,dar nu-mi răspunde..ştiu de unde mi se trage..nu dau bani la preoţi şi pe la biserici,de la asta o fi!:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mon cher, ca vrei s-o recunosti ori nu, mi-e perfect egal, insa evident ca structura clerului de azi si din toate timpurile e doar oglinda societatii.
    In fond una-i biserica si alta-i omul care slujeste in ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna mea copila, Ryana draga,

    Nu Ma mira ca oamenilor le plac doar lucrurile care scanteiazaa si ca si-au intors fata de la Mine. Asta inseamna pentru ei "liberul arbitru" :))))

    De ce nu esti fericita? Pai sa-ti spun:
    -pentru ca nu vezi si nu auzi-
    Daca esti sanatoasa si in viata, daca familia ta este armonioasa, daca poti respira, daca nu te ai o coasa, daca nu esti esti oloaga, daca nu dormi pe strada...... daca nu ai ajuns ca Iov si mai ales daca nu ti-ai pierdut Credinta..... ce motiv de nefericire REAL ai putea avea?

    Viata ta, pentru simplul fapt ca inca o ai... iata cel mai bun motiv de a nu fi nefericita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda!
    :)

    Preabunule Copil Adar.M :) Vad ca nu-Mi lasi loc de opinie... :) Totusi iti spun ca ceea ce astept Eu de la ei, ca pastori de suflete si nu de buzunare ale dreptcredinciosilor este sa-si care crucea pe care fiecare dintre ei si-a asumat-o in fata Mea, nu cu Mercedesul, ci desculti, asa cum a facut-o Iisus. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. taman în numele "liberului arbitru"invocat,contrazic....fericirea nu are graniţe..sunt ologi şi orbi şi chiar autişti ce se simt bine în pielea şi lumea lor..chiar unii dacă-i asculţi vor spune că ei sunt iubiţi de dumnezeu şi nu noi cei care le purtăm compasiune,şi îi menajem cum putem(numai dacă analizezi drepturile handicapaţilor,şi ale ţiganilor de la noi din ţară,deja am spus ce trebuia)...dar fericirea mea nu este la ce te gândeşti tu Mărite Doamne,ci la veşnica mea întrebare,de ce ne naştem şi de ce trebuie să murim...şi mai dureros,de ce ne iei fiinţele dragi de lângă noi...şi deoarece nu pot fi prea convingătoare,uite aduc un citat de al marelui Octavian Paler,"Doamne, cum ne-am despărţit cu toţii. Poate că şi prietenia şi iubirea nu merită, într-adevăr, să fie trăite, dacă nu sunt veşnice. O viaţă întreagă de frumuseţe, asta ar însemna ceva, într-adevăr."..ei ce zici ,nu are dreptate?:)

    RăspundețiȘtergere
  10. In numele liberului arbitru iubita copila, lasa-Ma rogu-te sa-ti amintesc ca acesta se manifesta ingradit de fapul ca traiesti pe Pamant, privit ca o inchisoare a trupului si ca nu poti pleca, nici urca, nici cobori dupa pofta inimii si a liberului tau arbitru, condamnat sa se manifeste intr-un Spatiu si Timp LIMITATE. Iluzia liberului arbitru.... ce iluzie frumoasa puteti trai.

    Ca vrei vesnicia... acest lucru trebuie reprosat primilor oameni, Evei si lui Adam care au avut-o dar care prin neascultare au pierdut-o.

    Vesnicia exista. Uita-te la Mine dar nu Ma intreba daca este o bucurie... Nu Ma intreba te rog.

    Iti inteleg revolta. Mintea pe care v-am dat-o voua va arata locul in care se afla maretia dar din pacate si drama vietii constiente. Celelalate forme de viata de pe Pamant nu au darul/cosmarul acesta. Ce aveti in plus va face lacomi de viata vesnica, dar nu uita, draga mea copila ca TOTUL - TOT CE MISCA sau aparaent NU MISCA - ESTE SUPUS legilor CADUCITATII SI PREFACERII. De ce ati face voi oamenii exceptie? Exista vreun motiv al exceptiei de la regula, care sa fiti voi? Oricum din punct de vedere emotional si afectiv sunteti niste privilegiati.

    RăspundețiȘtergere
  11. de ce în aste vorbe simt o suferinţă ascunsă?..oare nu este suferinţa ceva mai puternică decât raţiunea?...oare nu cumva demonii sunt cei indestructibili?...sufletul omului care se scindează între a fi sau a nu fi,între a avea sau a nu avea,când pleacă în veşnicie,ce alege?..şi de ce să reproşăm mereu câte ceva altcuiva..adam şi eva este o legendă născocită de un cineva,când plin de năduf pe viaţă mai ales pe femeie,şi-a imaginat că iată şarpele şi eva sunt vinovaţi de intrarea omului în zala trupească….omul deşi trăieşte de milenii pe acest pământ încă nu a reuşit să descopere adevărul pe care Măria Ta îl ascunde nefericiţilor pământeni,sau puterea Ta este limitată pe acest teritoriu..altfel de unde această inechitate între semeni?..de ce unii ajung la neputinţă urâţenie şi uitare asta numindu-se bătrâneţe,iar alţii mor din pruncie,sau în floarea vârstei lăsând lacrimi şi suferinţă în urma lor?....apoi de ce te vede omul bătrân când Tu eşti veşnic tânăr,din moment ce nu te-ai întrupat pe acest pămînt,şi cu riscul de a face o blasfemie,zău nu cred în Iisus ce se dă drept fiul tău…mai repede cred în povestea lui Petre Ispirescu,”tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”...bine,scuză-mă nu vreau să fac o polemică pe aici,eu o minusculă materie cenuşie,în marea de cenuşe vulcanică a lumii..na că-mi găsi comparaţie!:))))
    hai că te plictisesc pe aici cu divagaţiile mele..mă întorc în lumea mea,muritoare şi.. cam rece..
    să ai o zi bună Doamne!..sau Lumină bună,cum să mă exprim că nu ştiu având în vedere că Tu nu ai spaţiu nici timp, deci nici zi şi nici noapte..oare cum o fi prin împărăţia ta?..:)

    RăspundețiȘtergere

ADEVĂR GRĂIEŞTE GURA MEA: