STIMATE FANATIC,

Te rog să nu fii necăjit şi să nu-ţi verşi fierea, veninul şi lăturile mentale pe acest blog. Eu, autorul aproape necunoscut al Blogului Lui Dumnezeu, declar că materialele şi comentariile postate nu reprezintă câtuşi de puţin un atac la credinţa în Dumnezeu, ci la unele paradigme sau chiar obiceiuri malformate şi îndoielnice legate de credinţă dar mai ales la acele interpretări ale divinităţii, care frizează patologicul şi tembelismul agresiv. Consider că umorul cu care Dumnezeu l-a dăruit pe om, nu face rău nimanui şi că este un tonic al credinţei. Faptul că încă mai putem să râdem, înseamnă că Dumnezeu ne iubeşte şi că nu ne-a vrut trişti, cu capul în sac şi cu ochelari dogmatici de cal. Eu cred ca viaţa ne-a fost dăruită, nu ca să ne chinuim şi să ne mortificăm trupul şi sufletul spre deliciul popilor, ci ca să ne bucurăm de ea. Tabuurile pe care presupun că intenţionezi să le invoci sunt scornite de minţi umane pentru a pune frâne altor minţi, poate mult mai umane. E greu să domini şi să controlezi fără tabuuri. Frica păzeşte bostănăria. Eu nu cred într-un Dumnezeu mânios, crud şi răzbunator, ci într-Unul iubitor, vesel şi relaxat.


Eu cred că Dumnezeu are umor. Tu ce crezi?


NU-SI IAU FATA DE LA MINE

joi, 22 septembrie 2011

TEOREMA CATEDRALEI MANUIRII NEAMULUI

TEOREMA CATEDRALEI MANUIRII NEAMULUI 

ENUNT:
Daca BOR construieste CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in profitul propriu si pe banii poporului roman, atunci cu siguranta ea nu este CATEDRALA  MANUIRII NEAMULUI


IPOTEZA
Se dau urmatoarele:

1/ Cuvantul mantuire
Presupunand ca toata lumea stie ce inseamna cuvantul mantuire, desi poate ca din punct de vedere dogmatic, citez: "Sensul mantuirii aduse noua de Hristos este atat de bogat incat nu poate fi exprimat, in complexitatea lui, de nici un termen biblic si nici de toate la un loc." (http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/dogma/mantuirea-aspectele-68823.html) , notiunea de matuire nu are o definitie clara, fiecare poate utiliza termenul dupa cum il conforteaza pe el mai tare iar notiunea fiind de tip miltonian, adica nespecifica, si prin urmare confuza si confuzabila, ea poate tine mintile oricui cu atentia imprastiata in toate partile, adica spre nicaieri, si

2/ Cuvantul manuire
Considerand de asemenea ca una dintre acceptiunile cuvantului manuire inseamna in mod limpede si specific, manipulare, am in consecinta pentru voi cateva intrebari sincere, netendentioase, de bun simt si oarecum naive:

3/ Un set de intrebari indreptatite:

intrebarea nr. 1
CUM SE POATE MANTUI UN NEAM DOAR PRIN SIMPLA CONSTRUIRE A UNEI CLADIRI, SA ZICEM O CATEDRALA !?
Mai precis este aceasta singura Cale a Mantuirii, sau doar una dintre ele?

intrebarea nr. 2
S-A MAI MANTUIT VREUN NEAM INAINTE DUPA ACEASTA METODA ?
2. a/ Este aceasta Cale verificata in practica sau este doar o supozitie, o dorinta?
2. b/ Daca mantuirea care nu stim exact ce inseamna, nu poate fi garantata, ni se vor restitui banii sau caramizile sfintite, cu scuzele de rigoare din partea BOR?

intrebarea nr. 3
CARE ESTE NUMARUL EXACT DE CARAMIZI CARE SA FIE PLACUT LUI DUMNEZEU,  IN ASA FEL INCAT TOT NEAMUL INCLUSIV DIASPORA SA FIE MANTUIT ?
Intrebarea vizeaza grandoarea fara precedent a unei astfel de constructii, ca succes garantat in mantuire. Daca s-a facut un calcul riguros, atunci inseamna ca suntem pe drumul cel bun... Daca nu... hotarati domniile voastre.

intrebarea nr. 4.
CARE ESTE COSTUL MANTUIRII PER CAP DE LOCUITOR SI CATI EURO/CAP DE LOCUITOR AR REVENI DACA AR COTIZA SI DIASPORA?

intrebarea nr. 5
ODATA CONSTRUCTIA TERMINATA, VOR FI MANTUITI PE BANII POPORULUI SI POLITICIENII, JURNALISTII, HOTII, CRIMINALII, AVOCATII, JUDECATORII, POLITISTII, VAMESII, ETC ?

Daca raspunsul este NU, atunci
5. a/ aceste categorii socio profesionale mai pot fi numiti romani?
5. b/ ei isi pot plati separat o catedrala pe banii lor, sa zicem
CATEDRALA MANUIRII NEAMULUI ?

Daca raspunsul este DA, atunci ei si urmasii lor isi pot vedea mai departe de ticalosii pentru ca oricum mantuirea este garantata?

intrebarea nr. 6
DE CAND INCEPE SA FUNCTIONEZE MANTUIREA?
a/ Din faza de proiect?
b/ Din momentul in care cladirea ajunge la "rosu"?
c/ Din momentul in care cladirea ajunge la "gri"?
d/ Dupa ce este inregistrata in Cartea Funciara si intabulata?
e/ Din momentul in care se taie panglica?
f/ Din momentul sfintirii cladirii sau
g/ Dupa ce tot neamul se va fi spovedit si impartasit dimpreuna cu toti clericii?

Si atunci,  stiind ca efectele Mantuirii Neamului se produc doar in urma pronuntarii sentintei la Judecata de Apoi,  programata sa aiba loc in prima Joi dupa Miercurea Ciuc, precum si in conditiile in care se poate raspunde sincer la intrebarile enuntate,


CONCLUZIE
Sa se demonstreze ca: 

1/ Denumirea de CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI este cea corecta si nu trebuie inteleasa precum CATEDRALA MANUIRII NEAMULUI ,
si ca:
2/ Neamul romanesc nu mai are nevoie de imnul national: DESTEAPTA-TE ROMANE


DEMONSTRATIE
Va las pe voi sa demonstrati si sa ajungeti victoriosi la un Q.E.D cu happy end.

Sursa foto: http://timisoaraexpress.blogspot.com/2011_07_10_archive.html

16 comentarii:

  1. :)
    ZeuMan, te salut!
    :))
    Mi-ai starnit avalanse de hohote. Mi-a placut!
    Intrebarile sunt pertinente, insa nu stiu de mai intereseaza pe cineva acest subiect.
    A fost zis, e ca si facut.
    Imi vine in tartacuta, ori de cate ori citesc despre aceasta catedrala, istoria catedralei Notre-Dame!
    Si-atunci imi zic ca sapiensul tehnologic a evoluat, dar spiritual ioc...
    Cum mantuieste catedrala neamul?
    Pai cum au devenit imparatii imbuibati sfinti pentru ca au ridicat monastiri.
    Se mai intoarce cineva sa spuna romanasilor ca nu a fost mantuit? Si ca e o gogoasa rasuflata?
    :))
    Nope!
    Dar... popii traiesc cu speranta ca stiinta va face "minuni" si va gasi o posibilitate de a demonstra (cum se chinuie azi, in mileniul III sa demonstreze medici de prestigiu chalangelingul) ca exista mantuire "dincolo".
    :))
    Iar prostimea SPERA, ca e mai aproape de lene... decat sa faci ceva, mai bine speri!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunatule copil al Meu, Andrei,
    :))
    Dincolo de faptul ca stiu ca este o tema depasita si ca urmeaza ca romanii, inclusiv conlocuitorii, sa plateasca pohtele de fala si grandomanie a BOR, indiferent de orientarea religioasa sau de convingerile proprii fiecaruia, ceea ce pana la urma inseamna talharie la drumul mare si dincolo de faptul ca cea mai mare parte a acestor bani sunt ciorditi de la buget in detrimentul unor nevoi sociale reale..... am considerat ca, chiar si-asa in 12-lea ceas, poate ca unii vor intelege cum li se mai arunca in orbite o iluzie "concreta", o ancora solida care sa nu-i mai indeparteze de cotizatii la bunastarea BOR si de creiereli profitabile....

    Poate ca totusi un beneficiu spiritual insignifiant va avea. Acela de a deveni al doilea argument fizic, dupa "Casa Poporului", la consolidarea zicerilor: "capra raioasa cu coada-n sus" si "chelului tichie de margaritar ii mai lipsea".
    :)
    Concluzia? O catedrala de neam prost si la propriu si la figurat! Asta e!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. "O catedrală de neam prost" este expresia cea mai adâncă a ultimei spolieri de masă a Bisericii Ortodoxe...Numai Tu, Şefu', putei s-o spui aşa de înţelept! :)

    PS: Şefu', da' să ştii că iară io nu înţeleg ceva! Vreau să ştiu şi io de ce nu mă laşi şi pe mine să mă mai zbânţui ca altădată pe blogul deştept al robului tău Dan Ioaniţescu, ăl de se cheamă "Rodul pământului"!?
    De ce îi otânjeşti tărtăcuţa calculatorului meu ori de câte ori încerc să mai stau şi io la taifas cu pârdalnicul ăla, a?!
    Spune-mi mie, rogu-Te, cine te-a supărat aşa tare, io ori el!
    Câte snopuri de lumânări tre' să aprindem ca să ne ierţi în nesfârşita mila Ta?
    Sau se rezolvă numai dacă 'om contribui şi noi ceva mai acătării la hardughia preabucurosului tău patriarh?! Spune, nu ne mai fierbe-aşa, ce...naiba!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot să fiu foarte sinceră?
    Am râs în hohote!!
    Și mi-am amintit că undeva, nu știu prin ce parte a țării, o gospodină a participat și a câștigat o licitație - suma era destul de mare, pentru a ocupa un scaun în biserică.
    Banii proveneau de la fiul ei, muncitor , săracu, prin nu știu ce colț de lume..Gestul respectivei doamne a supărat=o foarte tare pe soția fiului, adică pe noră, care și-a cam ieșit din fire..trimițând la necuratul mofturile soacrei.
    Doamne, iartă-mă pentru atâta risipă de amănunte, dar este vorba tot despre mântuire/mânuire de bani pentru a-ți intra în grații..

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai noroc Doamne, doamnelor si domnule care esti, Andreiule,

    Doamne...! Io asa inteleg situatia Romaniei, ca in bancu' da mai jos... Zii Doamne, asa-i?

    Pilotul unui avion catre turnul de control:
    - Ma aflu la 700 km de pamant, la 1300 de m deasupra apei si mi se termina combustibilul.. Astept instructiuni.
    Turnul de control catre pilot:
    - Repeta dupa noi: “Tatal nostru care esti in ceruri….”

    Si daca-i asa, inseamna sa ne ducem cu totii la catedrala cand o fi ea gata , dac-o fi vreodata, si sa ne rugam la Tine, Doamne, ca numai da la Tine mai avem nadejde, Doamne sa nu ne scapi si Tu un sut in coaste...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara minunata Mea copila Alessia,
    :)
    Minunea Mea,
    Am sa intervina pe langa bunul nostru prieten sa faca o reclamatie la Blogger. Si Eu am patit-o cu blogul lui Dumnezeu si Mi s-a reprosat ca nu se poate intra din pricina ca este mult prea incarcat cu filme, poze si alte dracii, Doamne irata-Ma,(Te-am iertat - Multumesc), care ori il fac prea lent, ori la un moment dat inaccesibil. Acu, ori Mi s-a parut Mie, ori zilele trecute dadea sa crape Goagalu... sau Yahoo-ul, nu mai stiu exact.
    :)
    Eu zic sa mai incerci.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara minunatelor INCERTITUDINI,
    :)
    Ce haz ar mai avea o existenta bazata exclusiv pe certitudini...!?
    :)
    Acum e randul Meu sa-ti spun ca povestea ta M-a cutremurat de ras. Ca-i de ras, daca ii vezi latura umoristica si de plans pentru sacrificiul energiei unui om in folosul unui parlit de scaun intr-o biserica... Caci popa in cauza, mai bine decat oricare altul, stia el foarte bine ca banii nu trebuie sa stea la fraieri.
    Gratie divina pe bani gheata... Buna afacere! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne miluieste! :)
    Doamne nu pot sa fac nimic... Imi pare rau...
    :(
    Poate poti Tu Doamne, in mare Mila Ta sa iei Bloggerul de urechi... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. asta e catedrala osandiri neamului
    astia cu religia fac la buzunar oamenii

    george silviu genes

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Doamne ,
    pai chiar 'mneata iti pui intrebarea care vor fi categoriile de oi ce vor fi manate la mantuire ? Toate oile indiferent de culoare , gestatie , numar de mielusei parveniti pe lume in urma intalnirilor cu batalul becalin, cu bacsisurile la zi , cu cazierul patat de n-spe ori , mai ales cele dalmatiene ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara minunatii Mei copii,
    :)

    Zanaticule copil al Meu, Ptruptrucea,
    :)
    Na, ca uitai de tine....:)
    Mai copile, Eu nu mai umblu de mult pe la coastele nimanui, ca doar o singura data am umblat, la coasta lui Adam si-ai vazut ce-a iesit...
    :)))

    Bunule - cum ar zice preaminunatul meu copil Andrei,:))
    Tehnica musca!
    :))

    Preainteleptule copil al Meu, George Silviu,
    Fii binevenit!
    :)
    Tot cam asa ma socoteam si Eu... Si cam pe-acolo vor ajunge si romanii cu concluzia cand se vor scotoci prin buzunare si vor vedea ca le-au luat-o "mantuitorii neamului" inainte cu scotocitul...
    :)

    Multdaruitule cu har copil al Meu, Radu,
    :)
    Toate oitele... da! Aaaa... ! Stai! Aproape toate, cu exceptia bisisicilor, cele negre si nabadaioase care vor nimeri poarta de la alta stana, la loc fara verdeata...
    Si cand zic Bisisica ma gandesc la celelate culte ale neamului, la atei, la neozamolxianisti, la suprainaltati si la cei care vor fi salvati de extraterestrii pe ozeneurile din mintea lor...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Vous ettes simpaticq comme toujours , mon ami Dumnezeu ! Excusez-moi , cette soiree je suis inspire par Saint Patriq de Paris ! Maine este ziua nationala a Germaniei ! Asa ca amanam putin inceperea lucrarilor de manuire a neamului ! A votre sante !

    RăspundețiȘtergere
  13. Ooooo... Mon enfant bien adore! Alors... b'en! Tu t'es abttziguii oleaca? C'est toi qui es sympathique avec ton Saint Patriq!

    Am inteles! Aurevoire enfants de la patrie, les jours de gloire sont terminees! Vive L'Alsace et la Lorraine!
    A la votre!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Heheheeee...Hac !
    Comme vous avez raison , mon Pere ! Le soire pecedente j'etais en souference pour l'eglise nationale . Elle est dans mon ame ,dans mon coeur ...Je n'ai pas besoin d'une grande construction pour croire en Toi ! A la votre !

    RăspundețiȘtergere
  15. Inteleg , Doamne !
    Si tacerea-i un raspuns . Cred ca te-am necajit destul si m-ai scos de la inima . N-ar fi pentru prima oara cand imi dai de inteles ca trebuie sa mai si tac ...nu numai sa leorbai ...Uite , azi fiind miercuri ...poftim , tac ! Sa fii iubit !

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu va inteleg de loc , de fapt e greu sa-i intelegi pe cei......cu diploma. Catedrala se va construi din donatii si nu din amaratele voastre de impozite, daca va dona si statul e OK.Va intrebati pentru cine se construieste catedrala? Va Intreb si eu pentru cine s-a construit stadionul NATIONAL ARENA? Care chiar s-a construit din banii nostrii. Nu vedeti chiar nici o diferenta dintre cele doua? In biserica se face cat de cat o educatie ca omul sa devina mai bun , mai iubitor , mai cinstit ,dar ce se face pe stadion? Acolo auzi toate injuraturile posibile, scandaluri, batai, de nu poti merge cu un copil.Spuneti ca popii fac afaceri dar ce se intampla in sport? In fotbal se invart sume astronomice pentru a fi spalate de mafioti. Nu vreti sa vi se deturneze impozitele catre catedrala atunci eu de ce a trebuit sa contribui pentru stadion ,cine are dreptate? Toti avem, numai ca unii fac filosofie pentru a demnstra (cui?)cat de ''Destepti'' sunt.Dumnezeu este Dumnezeu si nu i se poate atribui nici o calitate El le are pe toate.

    RăspundețiȘtergere

ADEVĂR GRĂIEŞTE GURA MEA: