STIMATE FANATIC,

Te rog să nu fii necăjit şi să nu-ţi verşi fierea, veninul şi lăturile mentale pe acest blog. Eu, autorul aproape necunoscut al Blogului Lui Dumnezeu, declar că materialele şi comentariile postate nu reprezintă câtuşi de puţin un atac la credinţa în Dumnezeu, ci la unele paradigme sau chiar obiceiuri malformate şi îndoielnice legate de credinţă dar mai ales la acele interpretări ale divinităţii, care frizează patologicul şi tembelismul agresiv. Consider că umorul cu care Dumnezeu l-a dăruit pe om, nu face rău nimanui şi că este un tonic al credinţei. Faptul că încă mai putem să râdem, înseamnă că Dumnezeu ne iubeşte şi că nu ne-a vrut trişti, cu capul în sac şi cu ochelari dogmatici de cal. Eu cred ca viaţa ne-a fost dăruită, nu ca să ne chinuim şi să ne mortificăm trupul şi sufletul spre deliciul popilor, ci ca să ne bucurăm de ea. Tabuurile pe care presupun că intenţionezi să le invoci sunt scornite de minţi umane pentru a pune frâne altor minţi, poate mult mai umane. E greu să domini şi să controlezi fără tabuuri. Frica păzeşte bostănăria. Eu nu cred într-un Dumnezeu mânios, crud şi răzbunator, ci într-Unul iubitor, vesel şi relaxat.


Eu cred că Dumnezeu are umor. Tu ce crezi?


NU-SI IAU FATA DE LA MINE

marți, 27 decembrie 2011

CUM VA SCHIMBA DUMNEZEU CREIERUL


De la minunata si multdaruita cu har copila a Mea Iris
citire:

Andrew Newberg şi Mark Robert Waldman au scris despre "Cum ne schimbă Dumnezeu creierul" (editura Curtea Veche, Bucureşti, 2009)
Cică ăştia doi, care sunt mari specialişti în neuroştiinţe, au pus o grămadă de indivizi la aparatele lor ca să vază pe viu ce se întâmplă în creierul omului atunci când se gândeşte la Dumnezeu. Indiferent de credinţa sau cultul religios de care aparţin.
Şi ce să vezi???
Activitatea creierului se modifică considerabil. Pe baza neuroplasticităţii naturale, atunci se formează sinapse noi şi se activează centri care corespund empatiei, toleranţei şi care armonizează emoţiile.
Ba chiar există un fel de circuit neuronal pe care ei îl numesc al lui Dumnezeu. Se găseşte în cortexul cingulat anterior şi e alcătuit dintr-un tip special de neuroni tineri (au cam 15 mil de ani vechime, spre deosebire de structurile vechi - reptiliene- care au 450 mil ani vechime). Aceştia există doar la om şi la câteva primate. Zice că acest circuit se activează în rugăciune, meditaţie & stuff şi ce crezi că face el? Inhibă activitatea structurii amigdaliene, mai exact temperează frica şi agresivitatea.
Ce au mai descoperit ei?
Păi, au mai descoperit că atunci când activitatea din lobii parietali încetineşte (ne amuţesc gândurile, cu alte cuvinte) cei care practică această "tăcere a gândurilor" trăiesc o stare specială în care se simt una cu Dumnezeu, cu universul etc.

De la minunata si mult daruita cu har  copila a Mea Nima
citire:

Imi place ce povesteste Iris din cartea citita .
Acum inteleg, chiar daca la "psihofiziologie " era sa-mi bat profesorul ( sau el pe mine :((
Eu ma chinuiam sa vad, iar el se chinuia cu mine sa o spun ca pe "tatal nostru".
Plasticitatea sinapselor se prezinta ca o "primenire" permanenta, mai accentuata in anumite conditii. „Solicitarile” repetate cu un anumit ritm ( „de 7 ori in zi Te voi lauda ") si pe o anume perioada ( 40 zile - cat postul mare :)) duc la imbunatatiri evidente ; pe ne/gandite mi se activeaza empatia, toleranta ( tot ce a zis Iris)... traind si acea stare speciala:

"Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi. ...FA ACEASTA SI VEI TRAI."


NOTA:
Andrew Newberg
, doctor in medicina, este profesor asociat la Departamentul de Radiologie si Psihiatrie al Spitalului Universitatii Pennsylvania si profesor adjunct la Departamentul de Studii Religioase. Este fondatorul si directorul Centrului pentru Spiritualitate si Minte si directorul Centrului pentru Studii Integrate de Spiritualitate si Neurostiinta al Universitatii Pennsylvania. Este board-certified in medicina interna, medicina nucleara si cardiologie nucleara.
Dr. Andrew Newberg a publicat peste o suta de articole, eseuri, capitole de carti si este coautor al lucrarilor Born to Believe, Why We Believe What We Believe, Why God Won’t Go Away si The Mistical Mind. O prezentare generala a lucrarilor sale poate fi vazuta la www.andrewnewberg.com.

 Mark Robert Waldman este cercetator asociat al Centrului pentru Spiritualitate si Minte, Universitatea Pennsylvania. Este coautor la lucrarea Born to Believe, Why We Believe What We Believe si noua alte carti si antologii care acopera campurile psihologiei si creativitatii. A fost editor fondator al jurnalului de literatura academica, Transpersonal Reviews, iar lucrarile sale profesionale au fost publicate in jurnale in intreaga lume. A lucrat in calitate de consilier in California de Sud, specializat in dinamici de cuplu si terapii bazate pe constienta.

Nota preluata de pe: www.ro.serialreaders.com

Sursa foto: CreativeMonkeyz

3 comentarii:

 1. Despre vise...
  Hranirea unei fantezii este primul pas a procesului neurologic al obtinerii succesului.Incepe cu imaginatia creativa,proces ce are loc in lobul frontal, zona creierului ce are capacitatea neobosita de a visa aproape orice.Daca nu ne imaginam un scop specific, nu vom putea ajunge la baza a 2-a adica sa intelegem CUM sa facem visele sa devina realitate.
  Adevarul esential este ca fiecare persoana ar trebui sa faca ceea ce intuitiv considera a fi corect.
  Din perspectiva neurologica, se poate considera un sfat: exercitiul,interactiunea sociala si optimismul ocupa primul loc in mentinerea unui creier sanatos,iar meditatia se afla pe locul al 2-lea. Si totul revine la intentie: ce anume dorim cu adevarat sa obtinem?
  Daca activitatea parietala scade,se schimba sentimentul de sine si daca se face acest lucru destul de mult, structura talamusului (o parte a circuitului cerebral de procesare a realitatii) poate fi schimbata pentru totdeauna,situatie in care cel care mediteaza poate vedea universul intr-o lumina total diferita.
  Cand devenim mai constienti de ceea ce gandim, simtim, spunem si facem, ne educam creierul sa devina mai organizat si calm.
  Credinta intervine acolo unde intelegerea esueaza...Stiinta si religia,in ele insele, intampina prea multe limite si dificultati. Natura adevarata a calatoriei este provocarea in a ne impinge mintile si creierele dincolo de limita. Cand Dumnezeu si stiinta se unesc in creier,ne transforma viata, iar noi putem schimba lumea.

  ..Preluat din cartea cu acelasi nume al articolului...

  RăspundețiȘtergere
 2. http://www.youtube.com/watch?v=LhJMP46wO-o

  RăspundețiȘtergere
 3. ====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

  Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
  -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
  Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

  *Gandurile lor merg catre tine!

  -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
  -

  -Sa aveti un 2012 cu sanatate, fericire si realizari! LA MULTI ANI!
  RobertN - http://acrilice-pointpen.blogspot.com/

  -Fie ca acest Nou An, sa va aduca in viata multa bucurie, implinire sufleteasca si multa dragoste, LA MULTI ANI! Lavi H.
  http://lavii-osperanta.blogspot.com/


  Fie ca 2012 sa va aduca de 2012 ori mai multe bucurii si impliniri. La multi ani!! !!! Flyerboy
  http://gabyzmb.blogspot.com

  2012 Sa va aduca tot ce va doriti,sa fie un an plin de fericire,sperante si mangaiere din partea celor dragi!
  Raisa
  www.newcomiclife.blogspot.com

  ♥♥♥ Va doresc ca in noul an (2012) sa aveti parte de tot ceea ce nu puteti cumpara cu bani. ♥♥♥ C.L.M. - http://crazy-in-loveee.blogspot.com ♥♥♥


  ツ ★
  *´ `*•.¸¸.•*´ `*•.¸¸.•*´`*.¸¸ .•*´ `*

  *•.¸¸.•*´
  La rascrucea timpurilor, va doresc sanatate, bucurii, viata lunga in pace si intelepciune!

  *´ `*•.¸¸.•*´
  `*•.¸¸.•*´ `*•.¸¸.•*´`*.¸¸ .•*´ `* .•*´`*
  http://www.farcomar.com/felicitari//annou/feannou001/tellfeannou002.html
  IULISA
  http://iulisa.blogspot.com/

  Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ  *※* ツ ★

  Fie ca sărbătorile de iarnă să îți aducă mult noroc și fericire ! Farmecul acestor zile să te însuflețească .Un An Nou alături de cei dragi
  SoriN
  http://fewstuff.blogspot.com

  *※*
  31 decembrie 2011, 05:42

  31 decembrie, 2011

  Un an plin de realizari pe toate planurile,frumusetea sufleteasca sa va ínsoteascã permanent.O ímbrãtisare de departe pentru toti.LA MULTI ANI!.:))
  Solidaster,
  http://reflectiinploaie.blogspot.com/
  31 decembrie 2011, 17:40

  RăspundețiȘtergere

ADEVĂR GRĂIEŞTE GURA MEA: